•  
  • CERTIFIERING
  • IP STANDARD
Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

 

Senast uppdaterat 2019-01-23

FRÅN 1 MARS ERBJUDS IP SPANNMÅL & OLJEVÄXTER GRUNDCERTIFIERING!

Sedan tidigare erbjuds certifiering på grundnivå för IP Frukt & Grönt, men nu erbjuds detta även för IP Spannmål & Oljeväxter. Produktionsreglerna för grundnivån utgörs av utvalda delar av produktionsreglerna på Sigillnivån. Nu finns alltså två olika handböcker, en för grundnivån och en för Sigillnivån inklusive tillvalsnivån.

Grundcertifieringen består av utvalda delar av de produktionsregler som ingår i Sigillnivån. Innehåller krav baserade på svensk lag inom livsmedelssäkerhet. Råvaror som producerats enligt produktionsreglerna på grundnivån betecknas ”Grundcertifierade råvaror”. Användning av Grundcertifierade råvaror berättigar inte till märkning med Svenskt Sigill.