Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

 

Senast uppdaterat 2017-11-16

MÄRKNING MED SVENSKT SIGILL

Produktmärkningen Svenskt Sigill - Hållbarhet på riktigt

Idag hittar en konsument märkningen Svenskt Sigill på flera livsmedel och blommor, till exempel tomater, äpplen, frysta grönsaker, färska örter, tulpaner, julstjärnor, griskött, nötkött, kyckling, svamp och honung.
 

 

MAT OCH BLOMMOR SOM BÄR MÄRKET SVENSKT SIGILL GÖR GOTT OCH SMAKAR GOTT
När en blomma eller ett livsmedel bär märkningen Svenskt Sigill kommer den från en odlare eller djuruppfödare som är certifierad enligt IP-standardens Sigillnivå. Certifieringen innebär att de har uppfyllt extra produktionsmervärden inom områdena livsmedelssäkerhet, djuromsorg och minskad miljöpåverkan. De som producerar och de som köper mat och blommor som är märkta med Svenskt Sigill stimulerar utvecklingen av bättre mat och blommor som har de bästa förutsättningarna att uppnå världsklass!


NÄR FÅR SVENSKT SIGILL-MÄRKET ANVÄNDAS?
För att märka produkter eller marknadsföra en verksamhet med Svenskt Sigill-märket måste produkterna som förädlas eller hanteras komma från en IP Sigill-certifierad odling eller djuruppfödare. Genom att märka sina produkter med Svenskt Sigill visar man det arbete som lagts ner i kvalitetssäkringen.

 

SVENSKT SIGILL - KLIMATCERTIFIERAD

Mat och blommor som kommer från odling och djuruppfödning som är certifierad enligt Sigillnivån med tillvalet klimatcertifiering kan bära märkningen Svenskt Sigill - Klimatcertifierad.

 

SVENSKT SIGILL - NATURBETESKÖTT
Kött som kommer från gårdar som är certifierade enligt Sigillnivån med tillvalet Naturbeteskött kan bära märkningen Svenskt Sigill – Naturbeteskött.


MÖJLIGHET TILL MÄRKNING MED SÄRSKILT GEOGRAFISKT URSPRUNG
För verksamheter som är certifierade enligt Sigillnivån, som berättigar till märkning med Svenskt Sigill, finns också möjlighet att välja en trovärdig tillvalsmärkning med särskilt geografiskt ursprung där det framgår att produkten kommer från en speciell region eller plats, till exempel Jämtland eller Österlen.