•  
  • CERTIFIERING
  • IP STANDARD
Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

KONTROLLMÄRKET SVENSKT SIGILL

Läs om kontroll- och ursprungsmärket Svenskt Sigill samt tillvalsmärket för Klimatcertifierad.    

 

Senast uppdaterat 2015-05-29

BRETT GENOMSLAG FÖR KLIMATCERTIFIERING

3,5 miljoner svenskar nåddes under förra veckan av budskapet om att klimatcertifierat är ett bra miljöval. Enligt EU-kommissionens senaste kartläggning är Sigill Kvalitetssystem AB den första europeiska standardägaren som erbjuder klimatcertifiering av en oberoende tredje part.

Den 19 november gjorde Livsmedelsverket ett utspel om miljösmarta matval. Budskapen har vållat stor diskussion i mat-Sverige, framför allt med avseende på rekommendationen om att äta mindre mängd ost. Vi skulle vilja lyfta fram det som sades om klimatcertifieringen.


"Genom att ändra på hur vi äter skulle vi faktiskt kunna halvera utsläppen av växthusgaser och samtidigt få i oss mer av olika viktiga näringsämnen jämfört med i dag. Att välja klimatcertifierade och ekologiska produkter är exempel på miljösmarta val", säger Anna-Karin Johansson, Livsmedelsverkets miljöstrateg.


Dessa ord spreds snabbt i tv, radio och tidningar, 26 riksmedier har använt citatet ovan och det betyder att ca 3,5 miljoner människor nåtts av budskapet om att klimatcertifierat är ett bra miljöval.

 

UNIK KLIMATCERTIFIERING GENOM STANDARDEN IP SIGILL
Enlig EU-kommissionens senaste kartläggning är Sigill Kvalitetssystem AB den första europeiska standardägaren som erbjuder klimatcertifiering av en oberoende tredje part. Flera internationella aktörer visar nu intresse för klimatcertifieringen som utvecklats av Sigill Kvalitetssystem AB tillsammans med KRAV. Möjligheten att klimatcertifiera sig erbjuds alla produktionsinriktningar inom standarden; nötkött, gris, lamm, kyckling, ägg, spannmål och frukt och grönsaker.

Blommor eller livsmedel från en klimatcertifierad produktion får bära märkningen Svenskt Sigill – klimatcertifierad. Alla produktionsinriktningar för livsmedel och blommor som kan certifieras enligt IP Sigill kan också klimatcertifieras. Certifieringen erbjuds som ett frivilligt tillval till IP Sigill-certifieringen.