Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

KONTROLLMÄRKET SVENSKT SIGILL

Läs om kontroll- och ursprungsmärket Svenskt Sigill samt tillvalsmärket för Klimatcertifierad.    

 

Senast uppdaterat 2014-05-07

LARSVIKEN

Hållbart jordbruk i den vackra Kullabygden.

Larsviken är ett familjeägt jordbruk i Viken i den vackra Kullabygden. Syskonen Bitte Persson och Bertil Larsson är den sjunde generationen lantbrukare på gården och deras tro på det rena, sunda och hållbara jordbruket är minst sagt stark. Alla som arbetar på gården är besjälade av att producera god mat och alla talar gott om det goda.

 

När Bitte Persson och Bertil Larsson berättar om Larsviken är de mycket noga med att lyfta fram det kollektiva engagemanget. – Att producera sunda produkter kräver ett engagemang av alla, i alla led. Det krävs kort och gott ett helhetstänkande som omsluter hela verksamheten och det är precis det som Svenskt Sigill står för.

 

På Larsviken ser man bara fördelar med de oberoende kontrollerna.

 

– Finns det brister i vår verksamhet får vi alltid goda och konstruktiva råd och kan snabbt rätta till saker och ting, berättar Bertil och hans engagemang är inte att ta miste på.

 

– Vi måste bruka marken aktivt och ta till vara möjligheterna. Det är grundförutsättningen för en levande landsbygd. Driften av Larsviken är en familjeangelägenhet och den åttonde generationen är redan involverade i verksamheten. Bittes tre barn, Katarina, Karin och Nils, har alla valt en framtid inom den gröna näringen. Bertils son Viktor är bara 14 år och har inte valt inriktning ännu, men det mesta pekar på att även han blir delaktig i att föra traditionen vidare. Verksamheten på Larsviken har verkligen livsbejakande och positiva förtecken, men det hindrar inte att Bertil även ser orosmoln.

 

– Den unga generationen har inte längre någon naturlig koppling till landsbygden och det är ett

 problem på sikt. Yngre konsumenter förstår inte alltid vilket hårt arbete som ligger bakom goda och sunda livsmedel.

 

Potatisen och grönsakerna som odlas på gården kan du köpa både på webben och i gårdsbutiken.

 

– Vår gård är öppen och flitigt besökt och vi passar förstås på att berätta om Svenskt Sigill. Många som kommer till oss är mycket medvetna och vill diskutera de värden som kan knytas till svensk mat och som vi står för. Men alla vet förstås inte så mycket och då gör vi allt för att förmedla kunskap.


Larsvikens gårdsbutik är verkligen välfylld med råvaror odlade på gården. Men du kan också köpa utvalda produkter från andra producenter, till exempel honung, frukt och ost. Utbudet följer årstiderna och du erbjuds smakupplevelser som knyter an till naturens rytm. I Larsvikens webbutik kan du, som sagt, köpa det som odlas på gården. Dessutom har du ett stort utbud av grönsaksfröer och sättpotatis att välja mellan.

 

– Lite extra stolta är vi över vårt chipseri. Där producerar vi Larsvikens Potatis Krisp och Rotfrukts Krisp av egenodlade råvaror. Larsviken talar till alla dina sinnen, men det är förstås maten som står i centrum.

 

– Vår affärsidé är enkel. Vi ska alltid producera god mat. Om sen gurkan är lite krokig ska det inte ha någon betydelse, det är Bertil och Bittes avslutningsord.