Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

KONTROLLMÄRKET SVENSKT SIGILL

Läs om kontroll- och ursprungsmärket Svenskt Sigill samt tillvalsmärket för Klimatcertifierad.    

 

Senast uppdaterat 2017-05-10

SVENSKT SIGILL

Ett kontroll- och ursprungsmärke på mat och blommor.

Svenskt Sigill är märkningen för mat och blommor som garanterar svenskt ursprung på råvara från förstklassiga certifierade odlare och djuruppfödare. Märkningen har hög kännedom (>80%) och gott förtroende hos konsu­menterna.

 

När en blomma eller ett livsmedel bär märket Svenskt Sigill kommer den från en odlare eller djuruppfödare som är certifierad enligt IP-standardens Sigill-nivå. Certifieringen innebär att de har uppfyllt extra produktionsmervärden inom områdena djuromsorg, minskad miljöpåverkan och livsmedelssäkerhet.

 

Idag finns Svenskt Sigill-märket på flera livsmedel och prydnadsväxter till exempel tomater, äpplen, frysta grönsaker, färska örter, tulpaner, julstjärnor, griskött, nötkött, kyckling och honung.

 

IP-standarden och Svenskt Sigill-märket ägs och drivs av Sigill Kvalitetssystem AB, ett dotterbolag till LRF.