•  
  • CERTIFIERING
  • IP STANDARD
Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

KONTROLLMÄRKET SVENSKT SIGILL

Läs om kontroll- och ursprungsmärket Svenskt Sigill samt tillvalsmärket för Klimatcertifierad.    

 

Senast uppdaterat 2017-03-30

FEM LÖFTEN

Fem löften till dig som köper livsmedel och blommor märkta med kontroll- och ursprungsmärket Svenskt Sigill.

FÖR MILJÖNS OCH KLIMATETS SKULL
arbetar vi systematiskt med omfattande åtgärder för miljösäkring på alla gårdar och odlingar. Vi tänker också fortsätta att ligga i framkant av utvecklingen i klimatfrågan genom att redovisa konkreta åtgärder och fler klimatcertifierade produkter.

FÖR FRISKA OCH VÄLSKÖTTA DJUR
ställer vi tuffare krav än den svenska djurskyddslagen, som är världens strängaste. Ett bra exempel är djurvälfärdsindikatorer som bland annat bidrar till att förebygga sjukdomar, vilket i sin tur innebär att vi kan vara restriktiva med antibiotika.


FÖR FÖRSTKLASSIGA OCH SÄKRA RÅVAROR
som är grunden för bra mat har vi rigorösa och omfattande åtgärder i reglerna för utmärkt produktionskvalitet och hög livsmedelssäkerhet. Exempel på det sistnämnda är strikta processrutiner som effektivt minskar risken för EHEC-smitta och att vi säger tydligt nej till GMO.


FÖR URSPRUNG OCH FULL SPÅRBARHET
har vi en unik kontrollmärkning för produkter med svenska råvaror där vi garanterar spårbarhet hela vägen tillbaka till den enskilda gården eller odlingen. I vissa fall t.o.m till det specifika fält där grödan vuxit.


FÖR OBEROENDE KONTROLL
besöks alla anslutna odlare och uppfödare av ett oberoende kontrollföretag minst vartannat år. Dessutom genomför vi regelbundet slumpmässiga stickprovskontroller. Utöver detta gör producenterna årligen en s.k. egenkontroll av sin verksamhet.