•  
  • CERTIFIERING
  • IP STANDARD
Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

 

Senast uppdaterat 2015-03-20

DJUROMSORG

En ansvarsfull djuromsorg, med höga krav på djurens miljö, skötsel och skydd mot smitta ger friska och välmående djur.

Ett förbyggande arbete där djurvälfärd och friska djur sätts i centrum är bra för djuren, miljön och livsmedelssäkerheten. En ansvarsfull djuromsorg med höga krav på djurens miljö, skötsel och skydd mot smitta ger friska och välmående djur. Djuruppfödaren har en moralisk skyldighet att behandla djuren ansvarsfullt och med respekt. Djur ska respekteras som kännande varelser och djurskötaren ska ta hänsyn till det enskilda djurets behov och förutsättningar. Utvecklingen av IP ska ske så att djurmiljön anpassas till djuren och deras grundläggande fysiologiska och beteendemässiga behov. Djuren har också rätt till en god hälsovård.