Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

 

Senast uppdaterat 2019-03-26

KLIMATCERTIFIERING 2.0

Åtgärder för morgondagens klimatsmarta produktion

IP-standarden tillvalsmoduler för klimatcertifiering uppdateras med stöd av Jordbruksverket och den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Sedan lanseringen av klimatcertifiering inom IP-standarden 2010 har ny kunskap och teknik som leder till minskade utsläpp utvecklats.

 

Därför behöver reglerna anpassas till dagen situation. Det första steget är att RISE gör en genomgång av aktuell kunskap och nya tekniker och en utvärdering av vilken klimatnytta dessa olika åtgärder leder till. Utifrån detta underlag sker utveckling och uppdatering av reglerna för klimatcertifiering i samråd med representanter för primärproducenter, NGO, dagligvaruhandeln, livsmedelsindustrin och certifieringsorgan ackrediterade för IP-standarden. Nya uppdaterade regler beräknas träda i kraft vid årsskiftet 2021.