Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

 

Senast uppdaterat 2019-07-03

ANSLUTNING TILL IP - GÖR SÅ HÄR

IP-standarden är öppen för alla företag och anslutning till systemet är frivilligt.

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT ANSLUTA OCH CERTIFIERA FÖRETAGETS VERKSAMHET

Ta kontakt med ett certifieringsorgan och tala om att du är intresserad av att certifiera din verksamhet enligt IP och vilken standardmodul det gäller. Ni får då information om hur detta går till och en prisuppgift från certifieringsorganet.

När ni valt ett certifieringsorgan skickar ni en ansökan till dem. Ansökningsblankett fås av certifieringsorganet. Ansökningen behandlas därefter av certifieringsorganet och de skickar också en kopia till oss (Sigill Kvalitetssystem AB). Efter ansökan kommer ni tillsammans med certifieringsorganet att planera den fortsatta certifieringsprocessen.

 

SYSTEMAVGIFT OCH REVISIONSKOSTNAD
För anslutning till IP-standarden betalas en årlig systemavgift till Sigill Kvalitetssystem AB. Årsavgiften är anpassad efter storleken av den certifierade verksamheten och betalas från månad för ansökan till certifieringsorganet. Fakturan skickas ut i samband med ansökan till certifieringsorganet.

Kostnad för revision tillkommer och betalas till ert valda certifieringsorgan.

 

CERTIFIKAT OCH LISTA ÖVER CERTIFIERADE FÖRETAG
Certifikatet visar att ditt företags verksamhet är certifierad och uppfyller kraven i standarden. Varje certifikat har ett unikt nummer. För Sigillnivån är det ett IP-nummer, för Grundnivån är det ett GC-nummer och för en Kompletteringsmodul är det ett KC-nummer. De certifierade företagen publiceras på Sigill Kvalitetssystem AB:s hemsida, om företaget gett sitt samtycke. Listan uppdateras dagligen.