Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

 

Senast uppdaterat 2017-01-10

CERTIFIERADE PRODUKTER EFTERFRÅGAS

Kvalitetssäkra livsmedelssäkerhet, hygien och spårbarhet.

IP Livsmedel innehåller ett heltäckande kvalitetsprogram som lever upp till kraven från kunder och myndigheter. Certifikatet är ett värdefullt kvitto på kvalitetssäkringens höga nivå gällande livsmedelssäkerhet, HACCP-arbete, hygien, spårbarhet och märkning.

 

Med IP Livsmedel kan ni tryggt svara ja när handelns inköpare frågar om kvalitetscertifiering. De fyra största Svenska/nordiska handelskedjorna ICA, COOP, Axfood och Bergendahls rekommendera idag IP Livsmedel som ett sätt för små- och medelstora företag att uppfylla leverantörskraven gällande livsmedelssäkerhet. Cirka 1200 livsmedelsföretag är idag certifierade, och nya tillkommer hela tiden.

Har ni IP Sigill-certifierad råvara i era produkter finns möjlighet att märka med kontroll- och urspungsmärket Svenskt Sigill.

 

Läs mer om certifiering enligt IP Livsmedel »