•  
  • CERTIFIERING
  • IP STANDARD
Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

 

CERTIFIERING AV FRUKT & GRÖNT

Intresset för kvalitetssäkrad Frukt & Grönt växer. Handeln ser tredjepartscertifiering av odlingarna som ett viktigt sätt att garantera produkten och produktionens kvalitet. Idag erbjuder Sigill Kvalitetssystem den största standarden för odling av frukt och grönsaker i nordiska förhållanden.

 

Standardmodulen för Frukt & Grönt är en av de första inom IP-standarden och utvecklades redan 1992 under namnet IP. Den bärande idén var att arbeta förebyggande; genom att välja motstånds- kraftiga sorter, använda en sund växtföljd och med flera andra åtgärder kunde miljöpåverkan minskas. Därefter har regler som säkerställer god livsmedels- hygien lagts till standardmodulen, vilket varit viktigt för att uppfylla kravet på säkra livsmedel.

Läs mer om IP-certifiering av Frukt & Grönt »

NYHETSBREV

Klicka på länken för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev om IP-standarden.

GRUNDNIVÅ

REGLER & STÖDMATERIAL

Här finns aktuell regelhandbok, åtgärdsplan och stödmaterial för nedladdning.

SIGILLNIVÅ & TILLVALSNIVÅ

REGLER & STÖDMATERIAL

Här finns aktuell regel- handbok, åtgärdsplan 

och allmänna villkor för nedladdning.