Märkning med Svenskt Sigill

Märkning med Svenskt Sigill

 

Produktmärkningen Svenskt Sigill - Hållbarhet på riktigt

Idag hittar en konsument märkningen Svenskt Sigill på flera livsmedel och blommor, till exempel tomater, äpplen, frysta grönsaker, färska örter, tulpaner, julstjärnor, griskött, nötkött, kyckling, svamp och honung.
 

Mat och blommor som bär märket Svenskt Sigill gör gott och smakar gott

När en blomma eller ett livsmedel bär märkningen Svenskt Sigill kommer den från en odlare eller djuruppfödare som är certifierad enligt IP-standardens Sigillnivå. Certifieringen innebär att de har uppfyllt extra produktionsmervärden inom områdena livsmedelssäkerhet, djuromsorg och minskad miljöpåverkan. De som producerar och de som köper mat och blommor som är märkta med Svenskt Sigill stimulerar utvecklingen av bättre mat och blommor som har de bästa förutsättningarna att uppnå världsklass!

 

När får Svenskt Sigill-märket användas?

För att märka produkter eller marknadsföra en verksamhet med Svenskt Sigill-märket måste produkterna som förädlas eller hanteras komma från en IP Sigill-certifierad odling eller djuruppfödare. Genom att märka sina produkter med Svenskt Sigill visar man det arbete som lagts ner i kvalitetssäkringen.

 

Svenskt Sigill - Klimatcertifierad

Mat och blommor som kommer från odling och djuruppfödning som är certifierad enligt Sigillnivån med tillvalet klimatcertifiering kan bära märkningen Svenskt Sigill - Klimatcertifierad.

 

Svenskt Sigill - Naturbeteskött
Kött som kommer från gårdar som är certifierade enligt Sigillnivån med tillvalet Naturbeteskött kan bära märkningen Svenskt Sigill – Naturbeteskött.