Möt våra nya medarbetare på Sigill Kvalitetssystem

Sigill Kvalitetssystem växer och frodas! Under hösten har vi välkomnat två drivna experter ombord, som båda kommer att jobba som produktägare. Du har kanske redan varit i kontakt med någon av dem? Julia Marcopoulos är produktägare med fokus på IP standarder som berör djurproduktion, och Jonathan Skager är produktägare med fokus på standarden IP Livsmedel. 

– De adderar mycket värdefull kompetens till det produktägarteam som vi på Sigill Kvalitetssystem just nu bygger upp; Julia med sin breda kompetens och förståelse för agrara, samt stora kontaktnät inom branschen, och Jonathan med sin kompetens och erfarenhet av regelutveckling och försäljning, säger Christina Behm-Velenik, affärs- och produktutvecklingschef på Sigill Kvalitetssystem. 

Här bekantar vi oss lite närmare med dem.

Julia Marcopoulos

Julia är ekonomagronom och innan hon började jobba på Sigill Kvalitetssystem var hon under tre års tid jordbruksekonomisk utredare på Jordbruksverket. Innan det arbetade hon på gröna näringarnas insiktsplattform AGFO.

Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Sigill Kvalitetssystem?

– När jag såg annonsen för tjänsten kände jag att jag inte kunde gå miste om chansen att få vara med och bidra! Att verka för hållbar matproduktion är ett av de största skälen till att jag valde att bli agronom, och det är något jag känner att jag i allra högsta grad kommer få göra i min nya roll.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

–  Mitt lantbruksintresse väcktes på mina morföräldrars grisgård i Björklinge, och fördjupades under tonårstiden då jag var ungdomsledare på Augustendals 4H-gård. Fritiden spenderar jag gärna med att lyfta skrot på gymmet, vara i stallet med hästarna eller hitta på små och stora äventyr tillsammans med mina vänner.

Jonathan Skager

Jonathan är livsmedelsagronom och kommer senast från Livsmedelsverket där han har arbetat som ämneskoordinator och som svensk delegat vid förhandling av EU-lagstiftning inom områdena livsmedelstillsatser och material i kontakt med livsmedel (FCM). Innan det arbetade han inom försäljning.

Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Sigill Kvalitetssystem?

– Redan under utbildningen på SLU blev jag intresserad av standarder och kvalitetssystem, så jag kunde därför inte låta bli att söka den här tjänsten. Det ska bli väldigt spännande att få arbeta på Sigill, som dessutom främjar den svenska marknaden och produktionen. Jag ser fram emot att få bidra med min kompetens och erfarenhet och är glad att nu få vara en i Sigill-gänget!

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

– Jag kommer ursprungligen från Värmland. Nu bor jag i Uppsala tillsammans med min sambo och våra två dansk-svenska gårdshundar. Sommaren spenderas i fritidshuset i Värmland och ute på Vänern i båten. I övrigt tycker jag om att få umgås med vänner och familj över goda middagar som man tillagar tillsammans.

Du hittar Julias och Jonathans kontaktuppgifter på Om oss-sidan.